Csak szolgáltatás vagy minőség is?

A csalódottság iratja velem ezeket a sorokat és közben eszembe jutott a cím és gondoltam megosztom veletek ezt a sztorit. Muszáj vagyok kicsit Ádám és Évától kezdeni, hogy megértsétek mit akarok mondani.
A legritkább esetben hívunk a ház körüli felújításokhoz mesterembereket, tényleg csak akkor ha nagyon muszáj. Ha kell betonozunk, csempézünk, kerítést építünk…stb. Több oka is van ennek. Egyrészt mert mindketten szeretünk alkotni, két kézzel sajátot, másrészt sok pénzt lehet megtakarítani ezáltal, harmadrészt amit te csinálsz az tuti, hogy úgy van megcsinálva ahogy szeretnéd. És azt hiszem el is jutottunk a kulcsmondathoz.
Bizonyos okok miatt a napokban egy ilyen házkörüli munkát sajnos “szakemberre” kellett bízunk. Bár ne tettük volna, most nem lennék ilyen letört. És, hogy mindez, hogy jön a zenéléshez???
Én ennyit mondtam a Lacinak amikor megláttam a végeredményt:
Látod, így is le lehet zenélni egy bulit!
Összecsapva, lelkiismeret nélkül. Vagy máshonnan közelítem meg, elvállalni olyat amit tudod, hogy nem tudsz 100%-os minőségben megcsinálni.
Kb. 1 hónappal ezelőtt kaptam egy árajánlatkérést. Egy hajón lett volna az esküvő és a vőlegény jelezte, hogy a menyasszony Braziliából származik ezért sok brazil zenét szeretnének. A brazil zenén kicsit meglepődtem, mert tudtommal ott leginkább szambát járnak, és ez további kérdést vet fel: Milyen mértékben van szükség egy Magyarországon rendezendő esküvőn ilyen típusú zenére ha a násznép nagy része magyar lesz. Természetesen csak egy pár szám erejéig a menyasszony kedvéért. Tudnivaló, hogy zenekarunk nagyon büszke a latin repertoárjára mégis megírtam neki, hogy tipikusan Brazil zenét nem játszunk (hacsak nem a Brazil c. híres örökzöldet) és a repertoárunk latin része is inkább színesíti a műsort mintsem betöltsön egy estét. Így tartottam fair-nek. Biztos vagyok benne, hogy más zenekar – tisztelet a kivételnek – biztosította volna a vőlegényt, hogy maximálisan tudja teljesíteni a kérését.
Én hiszek abban, hogy a kölcsönös megelégedés csak akkor jöhet létre, ha mindkét fél tudja mire számíthat és valóban azt is kapja. Minőséget és nem csak szolgáltatást.

Kérjük, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal weboldalunkat, ha érdekesnek találtad:
Share this page via Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!