Ugye Ti is emlékezetes esküvői nyitótáncra vágytok?

 

Szeretnétek meglepni vendégeiteket valami igazán maradandó élménnyel, egy romantikus számmal amikor mindenki csak Titeket figyel?

 

De milyen legyen az a dal?

 

Lassú és romantikus? Egy standard vagy valami új? Magyar vagy angol nyelvű? Esetleg valami latin?

 

Biztosan Bennetek is megfordultak már ezek a kérdések

 

 

"Már hónapok óta szerveztük az esküvőnket amikor végre rátaláltunk a Cocco Bello esküvői zenekarra. Miután végighallgattuk a weboldalon található felvételeket egy személyes találkozót kértünk Tőlük. Óriási meglepetés volt, hogy egy zenekar ilyen tájékozott az esküvő szervezésével kapcsolatban. Nyitótáncunkat is Ők javasolták ami tökéletes választás volt. Szavaik, tanácsaik megnyugtattak és az esküvőnk fergetegesen sikerült.
 Andi és Zsolt, Budapest"

Az esküvő életünk egy legfontosabb eseménye, érthető hát, hogy sokat készülünk rá, hónapokig szervezzük, hogy minden a terveink szerint alakuljon, a számunkra tökéletes legyen.

Az este egyik legfontosabb eseménye pedig a nyitótánc, az első alkalom amikor az ifjú pár mint férj és feleség táncol együtt.

Sokat változtak az esküvők az elmúlt évek során, tapasztalataink szerint azonban egy valami biztosan maradt a szokások sorában és az az esküvői nyitótánc. Legyen szó budapesti un. városi esküvőről vagy akár vidéken tartott hagyományosabb jellegűről.

 

A nyitótánc általában a vacsora után következik, ahogy a nevében is benne van az ifjú pár ezzel a tánccal nyitja meg az estét, majd következhet a mulatság. A nagykönyv szerint az ifjú pár nyitótánca előtt a többi vendégnek nem ildomos táncolnia.

 

Az esküvőt nem csak magunknak szervezzük, pedig első hallásra és gondolatra valószínűleg mindenkinek az ugrik be, hogy DEHOGYNEM! Minden olyan lesz amilyennek megálmodtuk. Ez így is van, de ha jobban belegondoltok a vendégeket azért hívjátok, hogy jól érezzék magukat, a szervezéskor az Ő igényeiket is figyelembe veszitek. Legyen szó akár az ételek kiválasztásáról vagy a helyszínről.

A hagyomány szerint az első tánc általában keringő de nem kötelező érvényűen.

 

Amikor a fiatal párral leülünk beszélgetni az esküvőjük részleteiről természetesen mindig felmerül a nyitótánc kérdése. Zenekarként fontosnak tartjuk, hogy ez a szám különösen emlékezetes legyen. Sokszor volt arra példa, hogy a pár egy olyan számra táncolta az első táncot ami a megismerkedésükhöz, szerelmük kezdetéhez köthető, un. közös szám. A keringő kérdése egyre ritkábban merül fel. Ennek oka az is, hogy egyre kevesebben tudnak keringőzni (sajnos). A mi javaslatunk egy olyan magyar nyelvű szám amit esetleg az idősebb korosztály is ismerhet és ezzel kedvet kaphat a táncolásra. De volt már példa arra is, hogy a Love is in the air volt a nyitótánc és nagyon jó hangulatú volt. Ez mindig függ a pár stílusától ill. a lakodalom jellegétől is.

 

Az utóbbi években jött divatba amikor a pár az este későbbi részében még egy un. meglepetéstáncot is előad ami már abszolút bohókás stílusú, lehet rocky, cha-cha-cha, jive, samba, country vagy esetleg egy mix koreográfia, ezzel is fokozva a lakodalom hangulatát.

Az ilyen jellegű táncok betanulását segítik speciális tánciskolák és tánctanárok ha valami igazán különleges koreográfiára vágytok.

 

Ez a gyűjtés szubjektív és esküvőjükre készülő párokat segít a nyitótánc kiválasztásában. Ha ezeket a sorokat olvassátok akkor Ti is az esküvőtökre készültök. Bízunk benne, hogy segítségetekre lesz az alábbi lista.

 

Nagyon sok boldogságot kíván a Cocco Bello zenekar, Zita és Laci


Név:*
E-mail cím:*

Kérjük, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal weboldalunkat, ha érdekesnek találtad:
Share this page via Facebook